או, איך לחזור הביתה עם כל מה שצריך ובלי לפשוט רגל:
הסופר הוא המקום הקבוע השבועי שלנו שגורם לנו להוציא המון כסף. אז איך מצמצמים את ההוצאה הענקית הזו מבלי להרגיש “שהתקמצנו” בקניות?
הנה כמה חוקים בסיסיים:
* לעשות סקר שוק בין חברים. אם רב החברים אומרים שסופר אחד זול מהשני – הם כנראה צודקים.
* לא להיכנס רעבים לסופר. אם אנחנו רעבים, העיניים שלנו מתחילות לאכול והעגלה מתמלאת בדברים שלא תכננו לקנות. מה הפתרון? או שתגיעו שבעים לסופר, או שתעשו לעצמכם ולארנקכם טובה, ותשביעו את רעבונכם עם בורקס או שניים במאפייה ורק אז תתחילו את סיבוב הקניות. זה בטוח יהיה זול יותר מאשר למלא עגלה במוצרים לא מתוכננים.
* מי הולך לעשות קניות? החסכן/קמצן מבין בני הזוג. זה יבטיח לכם היצמדות מלאה לרשימה והשוואת מחירים הולמת תוך כדי קניה.
הולכים לקניות עם ילדים קטנים? תוסיפו עוד כ-10% למחיר הקניה.
הולכים לקניות עם ילדים נשואים? תכינו את עצמכם למימון של עגלה נוספת.
* ללכת עם רשימה מסודרת – ולסמוך על הרשימה, היא כנראה מכילה את כל מה שחסר בבית. רצוי לערוך אותה לאחר תכנון של תפריט הבישולים לשבוע הקרוב.
* לא לאגור!! אין צורך בשמונה קופסאות של מלפפונים חמוצים אם אנחנו אוכלים רק אחת או שתיים בשבוע … עדיף לקנות פעם בשבוע-שבועיים את הכמות הנחוצה.
* שימו לב למבצעים – לעיתים הם גורמים לכם לקנות דברים שלא תכננתם ואין בהם צורך, לעיתים הם חוסכים לכם מספר שקלים בודדים בלבד על פני 3 חודשים, אבל מנפחים את סך הקניה הנוכחית. רק לעיתים רחוקות הם באמת שווים.
* השוואת מחירים – צריך להשוות בין מוצרים בעלי כמות זהה, או להשוות בין יחס מחיר לכמות (מחיר ל-100 גרם למשל) ולא להשוות בין מוצרים בגדלים שונים.
* לא לשלם בתשלומים – הרי גם בחודש הבא, וזה שאחריו נעשה קניות. אז אין טעם לפצל את התשלום. בכלל, ברכישות שוטפות שמתבצעות בכל חודש אין טעם לפצל את התשלום, כל חודש משלמים על הצריכה השוטפת של אותו חודש. כך גם נוכל לדעת בדיוק כמה עלו לנו הקניות באותו החודש.
* גודל העגלה – אם יש אפשרות שכזו, אז תנסו לבחור את העגלה הקטנה ביותר (לא זאת של הילדים כמובן…). אנחנו הישראלים אוהבים למלא עגלות, אז עדיף למלא עגלה קטנה מאשר עגלה גדולה.
* זוכרים את העמדות עם כל החטיפים הטעימים האלה ומקררי השתיה הקטנים ליד הקופות? שם אנחנו לרוב נופלים. ושם הסופר גוזר עלינו קופון גדול מאוד. תזכרו – אם זה היה משהו שהיה נחוץ לנו, אז כבר היינו אוספים את זה מהמדף.
כמו כל שינוי, גם פה צריך לוותר על דפוסי התנהגות ישנים ולאמץ חדשים.
כמה כל זה אמור לעלות לנו מדיי חודש? למשפחה של שני מבוגרים ושני ילדים, ההוצאה (לקניה של מזון, מוצרי ניקוי וכל דבר אחר שקונים בסופר) צריכה להיות בערך 2200 ש’ח לחודש. אתם הרבה מעבר לרצוי? זה הזמן לבדוק מדוע ולמה…